SM
gastenboekMiniDef

Als je iets met fotografie hebt dan verzamel je almaar meer materiaal.En dan breekt er een moment aan dat ik er wat mee moet. Niet langer alleen verzamelen, maar er creatief iets mee doen. Ik had dus een mapje "nostalgische plaatjes van familie en andere mensen' en ging aan de slag. Ik formuleerde de volgende randvoorwaarden:

- basismateriaal zijn oorspronkelijke familiefoto's

- het decor wordt gevormd door historische plaatjes van huis, tuin & omgeving van Vlaardingen, tot m'n 18e m'n hometown

- het gecomponeerde beeld is meer dan de som der samenstellende delen, er moet sprake zijn van een extra, betekenisvolle laag

Bij de bewerking gebruikte ik hoofdzakelijk Photoshop (of course) en het 3d-programma Bryce. Zoals je hiernaast ziet is dat niet langer compatible met recente versies van Mac's operating systeem. Tot grote constarnatie van vele tienduizenden Bryce-adepten, waaronder moi zelf dus.

Ik ga nog wel pogingen doen met andere software, want ruw materiaal te over. En het is zo leuk om te doen, urenlang pielen tot het gewenste resultaat het dichtst is benaderd, want 100% vraagt meer expertise en ik blijf tenslotte wel een amateur met zelfkritiek.

Bryce
Waaraschuwing

Het waarom van Bryce:

- je kan er de belichting van de foto's enigzins mee manipuleren, wat de geloofwaardigheid van de nieuwe setting ten goede komt

- je kan water, wolken, effecten in 3d toevoegen

- spotgoedkope en stabiele software

Om deze serie te bekijken,
H S gastenboekMiniDef