SM
gastenboekMiniDef
AGrandBudapest
TGrandBudapest

Synopsis: Tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog, is The Grand Budapest Hotel is een gerenommeerd Europees logement. Hier zwaait de legendarische conciërge Gustave de scepter. Tegen de achtergrond van een dramatisch veranderend Europa, krijgt hij te maken met de diefstal en opsporing van een Renaissance schilderij van onschatbare waarde en de strijd om een aanzienlijk familiefortuin. Gelukkig kan Gustave rekenen op de steun en vriendschap van de piccolo Zero Moustafa, die hij als jonge protegé onder zijn vleugels neemt.

Regisseur Wes Anderson staat bekend om zijn gestileerde films, waaronder The Royal Tenenbaums, The Darjeeling Limited en Moonrise Kingdom. Voor The Grand Budapest Hotel schreef Anderson voor de eerste keer het script in zijn eentje. Hij won met zijn film de Grote Prijs van de Jury tijdens het filmfestival van Berlijn.

8

Omdat: had nog niet van Wes Anderson gehoord, dus was dit een kennismaking met zijn werk. Uitstekend bevallen, heerlijke beeldhumor, prachtig gemaakt, alles op z'n pfrecieze plaats, Monty Pythonachtige humor, kortom: zo lust ik er nog wel wat.

Rens

cinevilleScreen
H S gastenboekMiniDef