SM
gastenboekMiniDef
AMoonriseKingdom
TMoonriseKingdom

Synopsis: Als in de zomer van 1965 de verliefde tieners Sam en Suzy van huis weglopen, is het anders zo rustige eiland aan de Amerikaanse oostkust in rep en roer. Iedereen wordt gemobiliseerd om de twee op te sporen: van de lokale padvinders waartoe Sam behoort onder leiding van hopman Ward, tot aan de sullige sheriff Sharp die een geheime affaire heeft met de moeder van Suzy. Een dreigende storm en de komst van de strenge medewerkster van jeugdzorg zetten de gebeurtenissen op scherp.

Dit humoristische, gestileerde drama van regisseur Wes Anderson ('The Royal Tenenbaums', 'The Life Aquatic') was de openingsfilm van het filmfestival van Cannes 2012. De film, waarbij Anderson en acteur Bill Murray voor de zesde keer samenwerkten, werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Scenario.

8

Omdat:wat je noemt een zeer onderhoudende rolprent. Hier en daar lekker venijnig en zelfs een tikkeltje ernstig. Opvallend is de grote zorgvuldigheid waarmee tekst, beeld, stijl, geluid met elkaar in evenwicht blijven.

Rens

cinevilleScreen
H S gastenboekMiniDef